Europas allra bästa fotbollsarenor

Europa är en kontinent fylld av fantastiska fotbollsspelare och ligor. Man kan väl säga att fotboll är mer än bara ett spel för européer – det är nästan något spirituellt i hur människor över hela Europa rycks med under stora fotbollsturneringar så väl som mindre matcher. Med tanke på hur pass stort fotboll är på kontinenten så finns det naturligtvis också gott om fantastiska fotbollsarenor att besöka under resan i Europa.

Nedan följer en lista över några av de absolut mest galna, vackra och kända fotbollsarenor placerade över hela Europa:

1.      Camp Nou i Barcelona

Det finns endast ett fåtal arenor i hela världen som fans bara måste besöka, och Nou Camp är utan tvekan en av dem. Så om du har vägarna förbi Barcelona snart eller planerar en semester i en storstad till sommaren bör du verkligen besöka Camp Nou. Camp Nou ägs av idrottsklubben FC Barcelona och är den största i Europa.

2.      Santiago Bernabeu i Madrid

När du väl är i Spanien så kan du mycket väl besöka Santiago Bernabeu i vackra Madrid. Denna fotbollsarena är något mindre än Camp Nou, men det får fortfarande plats med lite över 80 000 åskådare. Santiago Bernabeu är hemmaarena för inga andra än Real Madrid och är uppkallad efter klubblegendaren Santiago Bernabéu.

3.      Signal Iduna Park i Dortmund

Den tredje bästa fotbollsarenan i Europa är, i vår mening, Signal Iduna Park, tidigare känd som Westfalenstadion. Denna femstjärniga fotbollsarena är lokaliserad i Dortmund i Tyskland och rymmer även den lite över 80 000 åskådare. Ett måste att besöka om du ändå ska till Tyskland när du utforskar vackra Europa.

4.      Stadio Giuseppe i Milano

Inte nog med Italiens vackra städer och fantastiska kulinariska upplevelser – här finns även ett par storslagna fotbollsarenor. Italiensk fotboll har dessutom länge haft en stor plats i de svenska fotbollsfansens hjärtan och faktiskt så var Europatipset från början endast inriktat på just italiensk fotboll. Italiens största fotbollsarena är Stadio Giuseppe Meazza, även kallad San Siro, i Milano. San Siro är hemmaplan för både AC Milan och Inter och har fått sitt namn från storspelaren Giuseppe Meazza.

5.      Wembley i London

Till sist har vi Englands nationalarena för fotboll: Wembley. Här får det plats med drygt 90 000 åskådare och det är här det engelska fotbollslandslaget spelar sina hemmamatcher och där FA-cupfinalen avgörs varje år. Wembley har en enormt betydelsefull och speciell plats i fotbollshistorien och är därmed en fotbollsarena som alla fotbollsfan borde besöka åtminstone en gång i deras liv.