Paris

Paris är huvudstaden i Frankrike och har totalt 2,2 miljoner invånare. Staden besöks av miljontals personer varje år och vi förstår varför. Det franska språket anses vara väldigt romantiskt och även staden Paris som sägs vara en romantisk stad. Man har möjlighet att besöka olika caféer, restauranger och byggnader. Givetvis åker man även till Paris för att kolla in berömda mode-varuhus. Det finns massvis med möjigheter i den romantiska staden!

 

5 ställen att besöka i Paris

Eiffeltornet

Det stora tornet som alla pratar om får man självklart inte missa att besöka om man befinner sig i huvudstaden Paris. Du kan även åka upp i tornet och se över hela Paris, där uppe kan du passa på att ta tusentals selfies med dina vänner eller din käresta!

eifel

Disneyland

Vare sig vi är vuxna eller barn så kommer vi aldrig växa ifrån disney. Om du befinner dig i Paris har du möjlighet att besöka en otrolig fantasivärld, nämligen Disneyland. Detta är helt perfekt för dig som även har barn, eftersom det kommer att uppskattas av dem enormt. Nöjesparken invigdes år 1992 och du kan besöka både Disneyland Park samt Walt Disney Studios.

n013047_2019may13_sleeping-beauty-castle_900x360

Louvren

Louvren är ett stort musem där du kan Museet har utställningar på Mona Lisa, Venus från Milo, Leonardo da Vinci. För alla konstälskare är detta ett perfekt val att avnjuta lite konst.

Louvre_Museum_Wikimedia_Commons

Avenue Montaigne

På denna gata hittar du alla lyxiga modehus. Paris är välkänt för sin mode och haute couture också eftersom många åker hit för att besöka fashion week, berömda varuhus eller olika outlets. Vill man vara extra sparsam under sin resa så att man kan uppleva så mycket som möjligt så är outlets ett bra val. Allt behöver inte kosta en förmögenhet.

mode

Jardin du Luxemburg

Jardin du Luxemburg är den populäraste parken i Paris som besöks av många turister. Parken har en stor lekplats för barn, många tennisbanor, dockteater och ett utomhuscafé där man kan koppla av.

hotel-paris-6-eme-quartier-jardins-luxembourg