Underhållning på bilresan

Bilresor är fantastiska, här får man verkligen en nära titt på landskapet bilresorvintageoch har man tur kan få sig en riktigt titt på den unika kultur som finns runt i städer, landsbygd och bara genom nautren. Att spendera timmar på vägen kan både vara roligt och långtråkigt, skillnaden är hårfin och ens egenskaper är också något som påverkar. Det kan vara härligt att vara på väg och se världen utanför då man har skapat sin egna lilla bubbla. Det kan vara en möjlighet att få avkoppling, dock inte om man är förare för fordonet och bara njuta av sällskapet.

Det finns också en chans att man blir riktigt uttråkad under bilresan genom Sverige eller Europa och den typen av resesällskap vill man inte ha. Alla ska vara glada och nöjda under resans gång för bästa möjligt upplevelse och om du märker att ditt barn, din pappa eller din partner börjar tappa tålamodet kommer finns det en del knep att ta till. Vi ger dig de bästa tipsen på hur du har roligt, är underhållen och glad på de långa körsträckor som kan uppstå när man åker iväg och bilar på semester.

  1. Ta med mobilen eller surfplattan och spela spel

Ett av våra tips är att spela spel och då menar vi inte muntliga lekar utan framtagna, utvecklade och magisk spel i antingen mobilen eller pekplattan. Det finns möjlighet att spela från olika appar som du laddar ner via till exempel Google Play eller App Store beroende på vilken typ av mobilenhet som du har. Det går också att spela spel online om du har tillgång till internet och det finns en rad olika portaler för att hitta roliga, underhållande och vissa vinstgivande spel till och med. Exempel på spelsajter på internet är Spelaspel.se, http://casino-i-mobilen.eu/ och www.king.com.

mobilspelbilresa

  1. Namn-leken

Namn-leken är en muntlig lek som handlar om att man ställs mot varandra, två eller fler personer, i en duell vem som kan komma på flest namn. Den här tänkar-leken får du att underhålla hjärnan samtidigt som du kan sätta sprätt i kämparglöden mot den andra personen eller gruppen. Det finns flera sätt som du kan köra leken på och ni kan sätta era egna regler. Vi brukar främst köra inriktning på namn som är kopplade till könen, det vill säga normativa pojk- och flicknamn. Här kan man välja en bokstav, något av de nämnda könen eller kan man fortsätta på motspelarens namn. Till exempel: Jag säger: Lisa; min motpartner säger: Alexandra; och jag fortsätter med ett namn på bokstaven ’A’ eftersom min motspelare namn avslutades på denna bokstav.

  1. Karaoke med stil

Det händer ju att man är ute på vägarna och är själv, då kan du inte spela online spel eller påbörja en namn-lek. Den leken skulle då inte bli så rolig men det finns även något mer underhållande om du reser du själv. Är du ensam i bilen kan du gå all in på kareoken, det gäller bara att skruva upp din spellista på spotify, Melodifestivalens senaste hits och sjunga ut. Gör passande dansmoves när du fortfarande har ögon på vägen och njut av ditt egna sällskap och musiken såklart!

bilradioresa