Road-trip längs Highway 1

Road-trip längs världens vackraste väg
Att roadtrippa längs highway 1 är ett måste innan du kastar in handduken för detta livet. Highway 1 beskriv som världens vackraste väg. Vi rekommenderar att du börjar i San Fransisco och kör söderut så att du får stilla havet på rätt sida. I USA är det väldigt flexibelt att hyra bil i en stad och sedan lämna den i en annan.
Highway 1 beskrivs som världens vackraste väg.San Fransisco
Det finns flertalet flygbolag som har flyg till San Fransisco. Väl på plats så erbjuder staden otroligt mycket. Ett måste är det världskända gamla fängelset Alcatraz. Den världskända maffiabossen Al Capone satt bland annat fängslad här. Ett annat måste är Union Square som är det kändaste och mysigaste torget i San Fransisco. Vi rekommenderar verkligen att du tar ett besök på Cheeze Cake factory som erbjuder en fantastisk utsikt över torget. Andra sevärdheter som du måste se är Golden Gate Bridge, den slingriga vägen Lombard Street och de färgglada Victorianska husen.
San Fransisco sett ovanför Golden Gate Bridge.Big Sur
När du känner dig färdig med San Fransisco och börjat köra söderut ska du lätt stanna till i Big Sur. Denna otroliga kustremsa ligger mellan Carmel och San Simeon. Med stilla havet på höger sida och Santa Lucia Mountains till vänster ger Big Sur dig otroliga utsikter vart du än tittar. Big Sur är även känt för sina tvära svängar, klipporna vid havet och breathtaking views. Det finns även flertalet naturreservat, vandringsleder, camping och Beachcombing.
Big Sur är ett måste på din roadtrip i Kalifornien.San Luis Obispo
Ganska precis mitt emellan San Fransisco och Los Angeles ligger collegestaden San Luis Obispo. Staden beskriv som ”happiest place in america” och det är inte konstigt. Uppe bland de vackra kullarna nära kusten ligger denna vackra stad med lite drygt 45,000 invånare. Här finns bland annat universitet Cal Poly med tusentals studenter. Barerna är många och restaurangerna håller hög kvalitet. Staden kallas för SLO och är en av Kaliforniens äldsta städer. Ett absolut måste är att testa in Try Tip – sandwich på Fire Stone Grill. Det är nog den godaste mackan du någonsin kommer äta. San Luis Obispo beskrivs som "happiest place in america."

Santa Barbara
Lite söder om SLO ligger Santa Barbara med Santa Ynez bergen i bakgrunden. I stadskärnan är det medelhavskänsla med byggnader i spansk kolonial-stil. Du hittar lite finare butiker och restauranger som erbjuder lokala viner och godsaker. Ta en promenad längs ”the promenade” eller ta en dag på stranden.
En av Santa Barbaras vackra stränder.

Los Angeles
City of Angels är det kanske viktigaste stoppet på din resa och du bör se till att du har mycket tid att spendera här. Åk upp till Griffith Observatory där du får en fantastisk utsikt över Down Town LA. Ett stenkast bort får du en bra view av Hollywood-skylten. En av dagarna måste du besöka Venice Beach. Det är en av världen absolut mest populära stränder och innehåller allt och lite till. Ett tips är att hyra en cykel och cykla längs med boardwalken hela vägen till Santa Monica Pier där du kan slappa av med en pulig glass. Andra sevärdheter i LA är Beverly Hills, Hollywood Boulevard med Chinese Theatre och Walk of Fame.
Los Angeles är en av världen mäktigaste städer.

San Diego
Längst ner I söder nära den mexikanska gränsen hittar du San Diego. Med sitt varma klimat och underbara stränder är detta en av USA:s vackraste städer. Åk till det vackra La Jolla där du kan se hundratals sälar i det fria. Eller kör över bron till Coronado och testa någon av de lokala bryggerierna.
San Diego beläget längst i söder har ett tropiskt klimat.