Tyskland

 

Tyskland anses inte riktigt vara en semester ort av många idag vilket är tråkigt att höra. Det finns otroligt mycket historia och ett underbart landskap som jag tror alla uppskattar. Vanligtvis besöker man Tyskland idag för att hämta billig alkohol vilket i sig inte är något att klaga över men när man ändå befinner sig i Tyskland bör man ändå ta sig tiden att utforska och kanske hitta en ny semesterort att besöka fler gånger.

I Tyskland hittar du ett klimat som är likt Sverige med aningen mer variation. Här ligger bland annat alperna som är en känt bland folk som älskar att åka skidor som har snö året runt, sedan har du ett varmare klimat i staden Rhendalen som har rekordet på 40 plus grader.

Hur man tar sig till Tyskland

Att ta sig till Tyskland från Sverige är relativt enkelt, du kan välja att åka tåg, båt, bil eller flyg. Av dessa alternativ går det givetvis snabbast att flyga men att åka bil eller tåg tillåter dig att se den underbara naturen hela vägen från Sverige ner till Tyskland. Flygpriser kan variera mellan några hundra lappar till ett par tusen lappar beroende på vilken tid på året och hur tidigt du bokar flyg. Vi på redaktionen rekommenderar av dessa alternativ en tripp med bilen om möjligheten presenterar sig. Du åker först ner till malmö och korsar gränsen till Danmark. Här kan du ta en liten genväg och ta en färja över till Tyskland eller så kan du välja att köra längre in i Danmark för att köra hela vägen till Tyskland. Du kan räkna med att resan från Malmö till Tyskland kan ta runt 6-8 timmar.

5 ställen att besöka i Tyskland

När du väl befinner dig i Tyskland har vi listat 5 ställen du bör besöka för att göran resan värd.

Brandenburg Gate. Det är en kvarstående bit av muren som delade upp Tyskland under andra världskriget. Muren symboliserar landets enighet och är idag den mest kända landmärke. 

Cologne Cathedral är den näst högsta byggnaden i cologne med en höjd på otroliga 145 meter. På hela 8000 kvadratmeter får det plats över 20 000 personer. Katedralen har varit med om andra världskriget och står trots det mirakulöst kvar på sin plats. Den första stenen placerades år 1248. Du kommer inte ångra dig ett besök i den här katedralen.

The Black Forest är en stor bergskedja som befinner sig på 1493 meters höjd och är 160 kilometer långt. Du behöver absolut inte vandra hela vägen upp om du inte är speciellt atletisk av dig. På botten av bergskedjan hittar du en otrolig skog med en fantastisk utsikt.

Neuschwanstein Castle även kallat för New Swanstone Castle är ett sagolikt slott som ligger precis utanför Fussen i de bayerska alperna, det byggdes i slutet av 1800-talet. Det är ett av världens mest kända slot och när ser det förstår man snabbt varför. Slotet var nominerat till finalen av världens sju nya underverk men fick tillsist inte någon final plats. Låt dock inte detta hindra dig från att besöka slottet.

Museumsinsel kallas den norra delen av ön Spreeinsel i centrala Berlin. Ön fick sitt namn på grund att det finns fem museum på ön och dem anses vara dem mest betydelsefulla i världen. Du hittar Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Bode-Museum, Pergaminmuseet och Altes Museum.

Neuschwanstein Castle

black forrest

Brandenburg Gate