Tips inför bilsemestern

När man planerar att dra iväg på bilsemester är det lätt att tänka att det bara är att se till att ha bensin i tanken och sen kan man åka. Riktigt så enkelt är det ju dock inte, speciellt inte om man planerar att röra sig utanför Sveriges gränser. Det finns en hel del saker man kan planera i förväg för att underlätta resan så mycket som möjligt och jag tänkte dela med mig av mina bästa tips. Man har ju lärt sig av sina misstag under årens gång om man säger så..!

Mat

Det kan vara smart att packa en liten matsäck till resans första dag. När man ger sig ut på vägarna är man ju oftast ganska sugen på att komma iväg en bit lite snabbt och då kan det ju va skönt att slippa stanna och leta matplatser på vägen. Dessutom så är det ju en upplevelse i sig att stanna vid någon vacker utsiktsplats och äta sin medhavda matsäck där istället för att sätta sig inne på valfri hamburgerrestaurang längs motorvägen.. Mat som är enkelt att förbereda och ta med är tex pastasallad, wraps eller creps. Jättebra om man reser med barn speciellt, men även om man reser med vuxna som kanske blir lite cranky när de inte fått äta på ett tag!

utsiktisplats

Vatten

Precis som att det är bra att vara förberedd med mat – se till att ha ordentligt med vatten med er i bilen!

Biljetter till färjor

Om man behöver resa med färja så går det oftast bra att förboka färjebiljetter. Då blir man garanterad en plats på den valda avgången och dessutom slipper man krångel med att köpa biljetter när man är på plats.

Boka övernattningar

Vet man var man vill stanna och övernatta när så ska man definitivt boka detta innan man ger sig av. Hotell kan ofta bli dyrare ju närmre bokningen man kommer och därför är det bra att boka sådant så tidigt som möjligt. Är man på bilsemester så vill man kanske dock ofta campa eller bo på vandrarhem snarare än på hotell och då kan det vara värt att boka i förtid så att man vet att det definitivt kommer finnas plats. Det har hänt ett par gånger att vi stannat på en campingplats efter ganska så många timmar i bilen och så har det inte funnits stugor lediga. Då blir man inte så glad.. Har man tält så kanske det är lättare, men rekommendationen blir fortfarande – boka innan! Då kan man ju dessutom kolla runt online efter olika alternativ, kanske finns det någon riktigt fin camping som man aldrig upptäckt om man letat direkt på plats..!