Skidresa till Trysil

Nu är det snart äntligen dags för en resa igen! Det är ju snart vinter och då är det så klart en skidresa vi pratar om! I år bär det antagligen av till Trysil för det verkar bara vara där det finns gott om stugor att välja på, och dessutom har jag aldrig varit där så det ska bli kul att se hur det ser ut. Tyvärr var resorna dit lite dyrare än till till exempel Åre och Sälen men det får det vara värt.

Trysil är faktiskt Norges största skidanläggning och det finns både en hel del stora barnområden samt långa och breda backar. Jag är själv ingen skidexpert, men hoppas att jag inte bara behöver hålla mig till barnbacken på den här resan!

trysil

Trysil ska vara en av de bästa ställena att åka skidor och jag ser speciellt fram emot afterski på en av alla barer. Flera av barerna i Trysil har live musik och från vad jag hört från andra så brukar det kunna bli riktigt roliga fester och skulle man vara lite trött efter en dag i backen så är det ju bästa sättet att få igång energin igen!

När vi är där skulle jag dessutom väldigt gärna vilja prova på att åka hundspann. Det är en upplevelse som jag fortfarande har kvar att bocka av, så förhoppningsvis kan den drömmen bli verklighet under den här resan. I närheten av Trysil finns ett Husky safari där man kan boka en 2 1/2 timmes slädtur då man blir dragen över is och skog av 6 st huskys.

huskys

Vi reser i alla fall i mellandagarna och beräknas vara hemma igen den 3:e januari, så det blir alltså nyårsfirande i Norge i år! Spännande!