Tips för att resa i Europa med bilen

När du reser i Europa med bil finns det några saker att tänka på. Här är några tips som hjälper dig att få resan att gå smidigt:

Underhållning i bilen

Kom ihåg att ta med en iPad så att du kan spela ett kortspel eller spela blackjack online medan din resepartner sitter bakom ratten.

Kom ihåg att köra på rätt sida av vägen

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att olika länder kör på olika sidor av vägen. I Frankrike kör man till exempel på höger sida av vägen, medan man i Italien kör på vänster sida. Se till att du är medveten om vilken sida varje land kör på så att du inte går vilse eller hamnar i en olycka

Bränsle i Europa

En annan sak att tänka på är att bränsle kan vara dyrt i Europa, så det är en bra idé att tanka när du har möjlighet. Och se till att packa med en karta och känna till din rutt i förväg – GPS kan vara opålitlig i vissa delar av Europa

Adaptrar i Europa

Se till att du har rätt adaptrar för din billaddare och all elektronik som du planerar att använda under resan. Europeiska uttag använder en annan typ av kontakt än i Nordamerika, så du måste ta med en adapter om du vill kunna ladda dina enheter.

Snacks i Europa

Om du reser på sommaren ska du vara beredd på höga temperaturer och ta med dig mycket vatten och snacks. Europa kan bli mycket varmt på sommaren, särskilt i sydliga länder som Italien och Spanien.

Vägtullar i Europa

Var medveten om vägtullar och andra utgifter som kan dyka upp när du kör i Europa. Många europeiska länder har vägtullar, så se till att du har tillräckligt med kontanter för att betala vägtullarna. Och kom ihåg att bensin ofta är dyrare i Europa än i Nordamerika, så var beredd att budgetera för det också.

Hastighetsbränsningar i Europa

Se till att du känner till hastighetsbegränsningen i varje land och håll dig inom gränserna. I vissa länder, t.ex. i Tyskland, kan böter för fortkörning vara ganska dyra.

Håll också utkik efter fartkameror och andra vägskyltar. Böter för att bryta mot trafikreglerna kan också bli ganska kostsamma. Kör alltid defensivt och var medveten om din omgivning. Europa har många smala vägar och snäva kurvor, så kör långsamt och var beredd på att stanna snabbt

Sammanfattning

När du reser i Europa med bil är det viktigt att komma ihåg de olika körlagarna i varje land. I Frankrike kör du till exempel på höger sida av vägen, medan du i Italien kör på vänster sida. Se till att du är medveten om vilken sida varje land kör på så att du inte går vilse eller råkar ut för en olycka. GPS:er kan vara opålitliga i vissa delar av Europa. Europeiska uttag använder en annan typ av kontakt än i Nordamerika, så du måste ta med en adapter om du vill kunna ladda dina enheter. Om du reser på sommaren ska du vara beredd på höga temperaturer och ta med dig mycket vatten och snacks. Europa kan bli mycket varmt på sommaren, särskilt i sydliga länder som Italien och Spanien. Var medveten om vägtullar och andra utgifter som kan dyka upp när du kör bil i Europa.