10 billiga europeiska städer att besöka på din bilresa

Europa är känt för sina fantastiskt vackra städer, var och en med sin egen unika charm och lockelse. Om du vill utforska några av de bästa europeiska städerna på en budget, behöver du inte leta längre! Här är 10 fantastiska europeiska städer som du kan besöka för under 50 dollar per dag. Vill du ha något att göra medan din partner sitter bakom ratten? Kika in en av alla spelsidor online eller lär dig att spela spindelharpan online, så glöm inte din ipad!

1. Budapest, Ungern

Med sin fantastiska arkitektur, rika historia och utsökta mat är Budapest en av de bästa europeiska städerna för budgetresenärer. Du kan utforska stadens många museer och gallerier, ta ett dopp i ett av de termiska baden eller bara strosa runt och njuta av atmosfären.

2. Prag, Tjeckien

En annan underbar europeisk stad, Prag, har ett imponerande utbud av historiska platser och kulturella attraktioner. Budgetresenärer kommer att älska att vandra runt i den gamla staden, korsa Karlsbron och besöka slottsanläggningen.

3. Krakow, Polen

Krakow är en vacker polsk stad med en rik historia och kultur. Budgetresenärer kan utforska den gamla staden, besöka Wawel-slottet eller åka på en dagsutflykt till Auschwitz.

4. Lissabon, Portugal

Lissabon är en pulserande stad med mycket att se och göra. Från att utforska de slingrande gatorna och de historiska byggnaderna till att åka den berömda spårvagnen finns det något för alla i Lissabon. Och självklart är inget besök i Lissabon komplett utan att smaka på den utsökta portugisiska maten!

5. Barcelona, Spanien

Barcelona är ett av de mest populära turistmålen i Europa, och det är lätt att förstå varför. Från den fantastiska arkitekturen till det livliga nattlivet finns det något för alla i Barcelona. Budgetresenärer kan besöka några av stadens många museer och konstgallerier eller ta en promenad på Las Ramblas.

6. Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik är en vacker kroatisk stad som ligger vid Adriatiska havet. Budgetresenärer kan utforska Gamla stan, besöka Dubrovniks katedral eller ta en linbanetur upp till berget Srd för att få en fantastisk utsikt över staden.

7. Salzburg, Österrike

Salzburg är en vacker österrikisk stad som ligger i Alperna. Budgetresenärer kan strosa runt i den pittoreska gamla staden, besöka slottet Hohensalzburg eller göra en dagsutflykt till en av de närliggande sjöarna.

8. Edinburgh, Skottland

Edinburgh är en historisk skotsk stad med mycket att se och göra. Budgetresenärer kan utforska slottskomplexet, promenera längs Royal Mile eller besöka något av de många museerna och konstgallerierna.

9. Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är en livlig stad med massor av saker att se och göra. Budgetresenärer kan utforska de historiska kanalerna, besöka Anne Franks hus eller ta en promenad i Red Light District.

10. Berlin, Tyskland

Berlin är en livlig stad med en rik historia och kultur. Budgetresenärer kan utforska de många museerna och gallerierna, ta en rundvandring i staden eller besöka någon av de många historiska platserna.

Sammanfattning

Detta är bara några av de många underbara europeiska städer som du kan besöka med en liten budget. Så om du letar efter en fantastisk europeisk semester utan att göra hål i plånboken, se till att kolla in några av dessa städer!