Åka motorcykel genom Europa

Att bila genom Europa har för många svenska familjer varit en populär typ av semester. Att packa bilen och köra över Öresundsbron för att nå fastlandet i Europa. Många bilar hela vägen till Spanien medan andra väljer att stanna i Tyskland eller Nederländerna. Oavsett så säger man ju att det är resan som är den egentliga upplevelsen, inte bara ditt slutmål.

Något som börjar bli mer och mer populärt är att ta en motorcykelsemester, kanske inte för de som vill åka på familjesemester, men för många så har motorcykeln blivit det nya äventyret. Många väljer att göra en lång motorcykelsemester tvärs kontinenten Europa där det självklart är mest tillfredsställande att åka från norr till söder eller söder till norr för att visa på att man kört så långt det bara går. Många svenskar som gör denna resan beger sig därför upp mot Nordkapp vilket är så långt du kommer med bil eller motorcykel i Europa, och beger sig sedan av mot vad vanligtvis är Sicilien.

Från Nordkapp går rutten ofta ner genom Norge och de spektakulära fjordarna för att sedan komma ut på västkusten som tar en till Öresundsbron och Danmark. Från Danmark så är det sedan lite delat, vissa kör rakt söder genom Tyskland på autobahn medan andra väljer att göra en längre sväng och även åka igenom Nederländerna, Belgien och Frankrike på vägen söderut. Vanligtvis väljer åkarna en rutt ner och en annan hem igen. Så antingen genom Schweiz och sedan Italiens västkust ner för att på vägen hem åka Italiensk östkust norrut för att sedan åka igenom Österrike på vägen norrut. Vissa väljer att åka genom Spanien och Portugal istället för till Sicilien då de anser att den sista sträckan med färja gör att resan inte räknas lika högt, men enligt oss så är det egentligen detsamma! Kolla in den härliga videon här nere för att få en försmak!