Schweiz

Schweiz är ett otroligt vackert land med gröna landskap likt Sveriges skogar. Landet har en lång tradition av militärisk neutralitet och politik. Från Schweiz kan du enkelt ta dig till länder som Frankrike, Italien eller Österrike via bil som gränsar landet. Vi rekommenderar starkt att du besöker olika delar av landet för att få ut det mesta av din vistelse i Schweiz. Med hjälp av motorvägar som når ut till stora delar av landet kan du simpelt åka bil eller husbil från ena sidan av landet till den andra. I dem snöigare sektionerna som Alperna hittar du vanligtvis längre tunnlar med vägar i otroligt skick.

schweiz landskap

Vi rekommenderar 5 platser att besöka i Schweiz

Matterhorn bergstopp

matterhorn berget

Matterhorn är en en bergtopp som ligger över 4 478 meter över havsnivån och är troligtvis det mest kända berget i alperna. Berget ligger mellan gränsen av den Schweiziska byn Zermatt och den Italenska byn Breuil-Cervinia. Du kan välja att klättra upp för berget om du är äventyrsfylld eller bara observera undret från distans och njuta av utsikten.

Jungfraujoch

Jungfraujoch

Jungfraujoch är ett bergspass som ligger precis mellan Mönch och Jungfrau i den tyska delen av Schweiz. Bergspasset är en otrolig stor turistattraktion och som du ser på bilden förstår du snabbt varför. Över 3471 meter över havet ligger ett av europas högsta järnvägsstation, du finner en restaurang, snowboardpark och en otrolig utsikt över  Aletschglaciären. Det är nästintill omöjligt att åka bil upp till toppen, vi rekommenderar stakt att du åker tåget upp för att uppleva en otroligt utsikt påväg upp mot toppen.

Genèvesjön

Genèvesjön

Genèvesjön är en sjö i Alperna som ligger mellan Frankrike och Schweiz, det är en av västeurops största sjöar som definitivt är värt att besöka. Under sommaren är det en stor attraktion för folk som älskar vatten sporter så som vindsurfing, båtsport, rodd, dykning, segling och givetvis simning. Sjön är omgiven av olika restauranter som du kan besöka under eller efter ditt besök. Beroende på vilket land du besöker sjön från hittar du en stor variation av restauranter.

Chateau de Chillon

Chateau de Chillon

Chateau de Chillon är ett slott som ligger vid östra ändan av Genevésjön, det är en undervattensklippa som ligger mellan Villeneuve och Montreux. Anledningen till att platsen av slottet var strategi för att enkelt kontrollera passagen mellan södra och norra Europa. under 1890 talet restaurerades det och byggdes om till ett museum för omvärlden att besöka. Det sägs att dem första skrifterna från slottet sträcker sig tillbaka till år 1150.

Lucerne

Lucerne

Lucerne är Luzerns huvudstad i mellersta Schweiz med kring 57 890 invånare som mestadels är tysktalande. Det är en otroligt populär huvudstad främst för sitt handelscentrum samt den vackra staden. Det är en av dem äldre städerna i Schweiz och regeringen har jobbat hårt med att bevara många av dem äldre byggnaderna som helt klart är värda att se.